Altijd weten wat je gaat eten?
ovenschotel met aardappelen en gehakt
Bereidingswijze
- Kook de geschilde aardappelen gaar in licht gezouten water.
- Bak vervolgens de spekblokjes in een koekenpan. Vul aan met de fijngeneden ui en knoflook, waarna u het gehakt toevoegt en deze korrelig bakt.
- Laat eventueel uitlekken in een zeef om het overtollige vet te verwijderen.
- giet nu de aardappelen af en laat ze uitdampen.
- Verwarm de melk samen met de boter in een pan.
- Haal de aardappelen door een roerzeef en roer er het boter-, melkmengsel bij. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Vet een ovenschaal in en verdeel er de spekblokjes en het gehakt over. Dek hierna af met de puree en strooi er als laatste de kaas over.
- Zet 30 Minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?