Ovenschotel gehakt

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Tover de klassieke ovenschotel 'Gehakt Parmentier' in een mum van tijd op tafel dankzij de originele tomatensaus. Echt 'Feel Good'-food!
  2. Breng een ruime pot water aan de kook en voeg de aardappelen toe. Laat ze zo'n 20 minuutjes koken tot ze zacht genoeg zijn om te pureren.
  3. Snijd ondertussen de ui in kleine stukjes en bak die aan in hete boter tot ze mooi glazig zijn. Voeg hier het gehakt aan toe, en kruid het met peper en zout.
  4. Als het gehakt gaar is voeg je het blik Tomaten Crèmesoep toe. Je hoeft hier geen water aan toe te voegen zoals bij de soep, want in dit geval willen we een saus creëren.
  5. Snijd de courgette in kleine blokjes en voeg ze toe aan het gehakt- & tomatenmengsel.
  6. Pureer de aardappelen en voeg de melk toe.
  7. Verwarm je heteluchtoven voor op 190°. Neem een hittebestendige ovenschotel en bestrijk de bodem met de puree. Daarbovenop komt het gehaktmengsel en werk af met een laag geraspte kaas.
  8. Laat dit 5 à 10 minuten in de oven onder de grill tot er een mooi korstje op komt.
  9. Het originele recept kan je hier nalezen: http://www.knorr.be/recipes/detail/6385/1/ovenschotel-gehakt-en-tomaten-creme

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door beginner op 27 november 2014 om 17u27

Dit recept klaargemaakt en was lekker! Heel gemakkelijk klaar te maken.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?