Ovenschotel gehakt en tomaten crème

Zoek je een recept voor een ovenschotel die altijd lukt? 't Is je lucky day: van deze ovenschotel met gehakt en tomaten lust iedereen wel een extra portie.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190°C (hete lucht 180°C).
  2. Kook de aardappelen 20 minuten in ruim water. Giet af en doe terug in de pan. Voeg de melk toe en pureer het geheel.
  3. Fruit de gesnipperde ui in 1 eetlepel olie, voeg het gehakt toe en bak dit mee. De courgetteblokjes hoeven niet te worden voorgekookt.
  4. Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met de puree. Meng de inhoud van het blik Knorr Tomaten Crème soep in een grote kom (zonder water toe te voegen) met de blokjes courgette en het gehakt. Verdeel dit mengsel over de puree. Strooi vervolgens de geraspte kaas erover. Bak de schotel in 30 minuten gaar in het midden van de oven.

Tip

Dit eenpansgerecht kan je makkelijk een dag op voorhand klaarmaken. Het zal nog rijker zijn van smaak als het een nacht heeft ‘gerust’ in je koelkast.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (12)

Gepost door Wim-3-Solo op 23 september 2015 om 12u04

voeg wat tabasco toe, en bak de courgettes vooraf met zachte paprika = wat pittiger en minder vloeibaar + zou heb ik wat extra kaas toegevoegd.

Gepost door Solo op 14 oktober 2015 om 13u37

Dankjewel voor de tip Wim!

Gepost door cassandraxx op 09 maart 2016 om 20u01

Superlekker! Mijn liefje houd ervan

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?