Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gram macaronie grande
- 1 ui
- 1 eetlepel olijfilie
- 300 gram rundergehakt
- 1 theelepel kaneel
- 400 gram gepelde tomaten
- 600 gram spinazie
- 125 gram mozzarella
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper ondertussen de ui.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt en de kaneel toe en bak 5 min. Voeg de tomaten toe en plet fijn met een houten lepel.
- Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken tot het vocht verdampt is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd ondertussen de mozzarella in stukjes. Giet de pasta af en schep met de mozzarella door de gehakt-tomatensaus. Schep in de ovenschaal en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Tip
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) energie 605 kcal eiwit 35 g koolhydraten 62 g vet 23 g waarvan verzadigd 9 g vezels 7 g
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?