Ingrediënten voor 10 personen

  • 1000g tarwebloem 500 g koud water 2 dooiers
  • 10 g honing 60 g gist 20 g zout

Bereidingswijze

  1. doe het water en de gist in de keukenmachine samen met de dooiers
  2. Giet hierop de tarwebloem en het bakpoeder en de honing
  3. Laat de machine gedurende een drietal minuten mengen
  4. Voeg het zout en de op kamertemperatuur gebrachte Solo toe
  5. Kneed het deeg gedurende 11 minuten.
  6. Maak een bol van je deeg en laat afgedekt met handdoek en plastiekzak rijzen gedurende 15 minuten
  7. Deegstukjes afwegen van 80 g en mooi opbollen Hoe minder bloem je gebruikt hoe beter.. Laat afgedekt gedurende 10 minuutjes rusten
  8. Strooi aardappelzetmeel op tafel leg je deegstukjes hierop en met behulp van een rolstok rol je de deegstukjes uit tot een ronde vorm van 1 cm dikte.
  9. Op met gesmolten solo ingesmeerde bakplaat leggen en afgedekt laten rijzen gedurende een half uurtje.
  10. afbakken in voorverwarmde oven op 220°C (warme lucht) of 230°C boven en onder warmte.
  11. Dit recept leent zich uitstekend om te experimenteren met kruiden die onder de bloem kunnen gemengd worden.

Advertentie

Nog meer inspiratie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?