Recept 55***** (2 stemmen)

Ovenkippetje krokant

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Crunch met je schone handen de cornflakes in een schaaltje in kleinere stukjes. Je kunt natuurlijk ook je deegroller pakken, de cornflakes in een zakje doen en dan fijner maken. Maar waarom moeilijk doen, als het ook gemakkelijk kan.
  2. Zet 3 bordjes klaar ,één met bloem, één met geklutst ei en paprikapoeder naar keuze en één met de fijngemaakte cornflakes met de gekozen kruiden.
  3. Ondertussen staat je oven al voor te verwarmen op 200 graden.
  4. Wentel de kipfilets eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door de cornflakes. Zorg ervoor, dat de filets zorgvuldig bedekt zijn met cornflakes.
  5. Leg ze op bakpapier op de bakplaat en schuif ze 30 minuten in de oven.
  6. Controleer even of ze door en door gaar zijn, door er eentje door de snijden.
  7. Heerlijk met groentjes, die je lekker vindt en wat in bouillon gekookte aardappeltjes. Een gerechtje voor door de week met een extra tintje vanwege de met cornflakes omhulde kipfilets.
  8. Eigen recept en foto

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 22 februari 2014 om 19u21

Een heerlijke variatie op de normale kipfilet. Gemakkelijk op voorhand te maken en terwijl je aardappeltjes en groentjes koken , gaart je krokant kippetje in de oven. En... een schone oven!!!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie