Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg kleine aardappeltjes (liefst nieuwe)
- 100 gr rauwe ham
- 1 teentje knoflook
- 40 gr boter
- olijfolie
- 1 koffielepel gehakte verse tijm
- 1 koffielepel gehakte verse oregano
- zwarte peper uit de molen en zout
Bereidingswijze
- Boen of schraap de aardappels schoon. Spoel ze en dep ze droog. Snij ze met een scherp mesje in alsof u ze in plakjes wilt snijden, maar zo, dat u de plakjes net niet lossnijdt.
- Snipper de ham. Pel en plet de knoflook. Vermeng ze allebei samen met de boter en de tuinkruiden.
- Schik de aardappeltjes in een met olie ingevette schaal. Schep op elke aardappel een flinke lepel van het hammengsel en druk het er wat in.
- Zet 30 tot 40 minuten in een warme oven van 180°C, of tot de aardappeltjes goed gaar zijn. Dek ze eventueel af met aluminiumfolie als ze te snel zouden kleuren.
- Oudere aardappelen, met een dikkere schil, kunt u beter schillen, of eerst koken en dan pellen.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?