Oudengelse marmelade

Ingrediënten voor 1 personen

Bereidingswijze

  1. Naar keuze kunnen de bittere sinaasappels ook vervangen worden door, maar in geen geval door bloedsinaasappels. Boen alle sinaasappels met heet water goed schoon en droog ze af. Sbij ze in vieren, wip de pitten eruit en vang ze op in een bakje. Maak flinterdunne plakjes van de sinaasappelparten en weeg ze. Op 500 gr moet 1 1/2 L water gegoten worden. Afgedekt 24 uur op een koele plaats laten staan. Doe de vruchtenmassa in een pan en breng aan de kook. Bind de pitten in een zakje, sla er een keer met de hamer op om ze te kneuzen en leg het zakje in de vruchtenbrij. Laat de massa koken tot deze tot de helft verdampt is en doe er dan in éénmaal 750gr suiker bij. Kook onder voortdurend roeren nog minstens 20 minuten tot de confiture dik geworden is en verwijder het zakje pitten. Heet in de potten gieten en meteen afsluiten.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?