Recept 45**** (15 stemmen)

Ossobuco met venkel en tomaat en pappardelle

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
105 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snij het groene loof van de venkels en bewaar het in ijskoud water.
  2. Snij de venkels in blokjes van ongeveer 5 mm.
  3. Verwijder de kroontjes van de tomaten en kruis ze in aan de onderzijde.
  4. Dompel de tomaten 10 seconden in kokend water en daarna onmiddellijk in ijskoud water (zorg dat een schaal ijskoud water klaarstaat). Pel de tomaten, snij ze in vieren en verwijder de zaadlijsten.
  5. Pers de zaadlijsten door een zeef en vang het tomatensap op.
  6. Snij het vruchtvlees van de tomaten in blokjes van ongeveer 5 mm.
  7. Kruid de kalfsschenkels en bestuif ze met bloem, klop er de overtollige bloem af en bak ze in een beetje Solo Vloeibaar tot ze aan beide zijden mooi bruin zijn.
  8. Giet het vet af en hou de kalfsschenkels apart.
  9. Stoof de venkel aan in wat Solo Vloeibaar tot deze mooi glazig wordt en voeg er de tomatenpuree aan toe. Stoof de tomatenpuree even mee aan.
  10. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, tomatensap, suiker, kerriepoeder, witte wijn en de kalfsfond toe en breng het geheel zachtjes aan de kook.
  11. Schik het vlees in de pan en zorg dat het net onderstaat. Laat het geheel ongeveer een uurtje zachtjes sudderen op een heel laag vuurtje, neem vervolgens het deksel van de pan en laat de saus nog even indikken.
  12. Kook de pappardelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  13. Serveer de ossobuco met de pappardelle en de saus. Werk af met enkele plukjes venkelloof.

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door jerome3243 op 11 augustus 2015 om 11u02

Zeker lekker ga dit absoluut klaar maken.

Gepost door Solo op 12 augustus 2015 om 15u47

Leuk! Hou je ons op de hoogte van wat je ervan vond? ;-)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?