Ossobuco alla milanese

33 (33)
20 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

 1. Hak de ui, selder en wortel in kleine stukjes.
 2. Draai de stukken kalfsschenkel in de bloem. Tik er met de
 3. vingers de overtollige bloem af.
 4. Laat in een pot, waarin de 4 stukken naast elkaar passen, wat Solo Vloeibaar en olijfolie warm worden. Leg het vlees in de pan en laat langs alle kanten mooi goudbruin kleuren in de Solo en de olie.
 5. Schep het vlees uit de pan en hou apart. Voeg wat nieuwe Solo Vloeibaar toe en doe de fijngehakte groenten in de pan. Laat een kwartier op een zacht vuur fruiten. Roer regelmatig zodat de groenten niet te fel kleuren.
 6. Giet de witte wijn bij de groenten. Laat koken tot de wijn bijna volledig verdampt is. Giet de gevogeltebouillon en de passata in de pot. Roer en breng aan de kook.
 7. Schik de ossobuco’s naast elkaar in de saus. Het vlees moet volledig bedekt zijn met vocht. Indien dit niet het geval is: vul aan met bouillon. Zet het deksel op de pot en laat een uur zacht stoven.
 8. Prik in het vlees met een mesje. Begint dit al zacht te worden? Laat het nog een kwartier verder stoven zonder deksel. Indien niet, laat het deksel nog op de pan. Laat het in elk geval nog een kwartiertje stoven zonder deksel om de saus wat consistentie te laten krijgen.
 9. Schil de citroen met een dunschiller. Snij de gele schil in kleine stukjes. Hak de basilicum, de peterselie en de rozemarijn fijn.
 10. Leg het vlees in de serveerschotel en giet er de saus over uit.
 11. Strooi de citroenschil en de kruiden uit over de osso bucco.
 12. Laat nog een minuut of twee rusten en serveer.


Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (12)

Gepost door pascal lekker op 21 februari 2019 om 13u10

lekker thx

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?