Osso Bucco alla Milanese

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Hak de ui, selder en wortel in kleine stukjes.
  2. Draai de stukken kalfsschenkel in de bloem. Tik er met de vingers de overtollige bloem af. Laat in een pot, waarin de 4 stukken naast elkaar passen, wat olijfolie warm worden. Leg het vlees in de pan en laat langs alle kanten mooi goudbruin kleuren.
  3. Schep het vlees uit de pan en houd apart. Voeg wat nieuwe olijfolie toe en doe de fijngehakte groenten in de pan. Laat op een zacht vuur fruiten gedurende een kwartier. Roer regelmatig zodat de groenten niet te fel kleuren.
  4. Giet de witte wijn bij de groenten. Laat koken tot de wijn bijna volledig verdampt is. Giet de gevogeltebouillon en de tomatenpuree in de pot. Roer en breng aan de kook.
  5. Schik de osso bucco's naast elkaar in de saus. Het vlees moet volledig bedekt zijn met vocht. Indien dit niet het geval is: vul aan met bouillon. Zet het deksel op de pot en laat zacht stoven gedurende een uur.
  6. Prik in het vlees met een mesje. Indien dit al zacht begint te worden, laten we nog een kwartier veder stoven zonder deksel. Indien niet laten we het desel nog op de pan. Maar we laten in elk geval nog een kwartiertje stoven zonder deksel om de saus was consistentie te laten krijgen.
  7. Schil met een dunschiller de gele schil van de citroen. Snijd de gele schil in kleine stukjes. Hak de basilicum, de peterselie en de rozemarijn fijn.
  8. Leg het vlees in de serveerschotel en giet er de saus over uit. Strooi de citroenschil en de kruiden uit over de osso bucco. Laat nog een minuut of twee rusten en serveer.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?