Osso Bucco alla Milanese (met risotto)

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Laat de kalfschenkels ongeveer 2cm dik snijden. Kruid met zout en peper. Strijk ze in met bloem. Klop de overtollige bloem af.
  2. Braad ze In een grote stoofpot met de vetstof op een hevig vuur aan. Eens aangebraden haal je ze uit de stoofpot.
  3. Stoof nu de fijngesneden uien, de in stukjes gesneden selder, de in rondellen gesneden wortelen en enkele lookteentjes in het braadvet van het vlees tot ze zacht zijn maar niet bruin.Voeg er dan de wijn bij en indien nodig nog wat peper en zout. Als het geheel bijna is uitgekookt, doe je de stukken kalfsschenkel erbij samen met de tomaten en de bouillon. Voeg er de kruiden aan toe en laat het geheel 1,5 tot 2 uur sudderen op een laag vuur.
  4. Voor de risotto:
  5. Laat de boter smelten in een steelpan. Doe de ui en knoflook erin en laat deze vijf minuten smoren. Ze mogen niet bruin worden. Doe de rijst erbij en blijf circa twee minuten roeren. Doe de wijn erbij en blijf roeren tot alle wijn is opgenomen. Maak de saffraan heel fijn en meng deze met een weinig bouillion. Doe dit door de rijst en blijf roeren tot deze helemaal is opgenomen. Schenk nu steeds kleine scheutjes bouillion bij en blijf steeds roeren tot deze helemaal is opgenomen. Als alle bouillon op is, voeg je de parmezaanse kaas en wat peper er door. Goed blijven roeren Voor opdienen eventueel garneren met wat parmezaanse kaas, zwarte peper en peterselie. De essentie van risotto is het vocht met kleine scheutjes toevoegen en constant blijven roeren.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?