Recept 45**** (2 stemmen)

OSSENSTAART-SOEP de lekkerste probeer maar ....even de tijd nemenen .....je weet niet wat je proeft.

Dit is een recept van

tijd
400 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. 1, Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg de ossenstaart en de grof gesneden groenten in de braadslee,doe daar de takjes tijm tussen.
  3. Besprenkel dit alles goed met de bakolie
  4. 4 Laat 30 min. zweten in de oven tot het vlees mooi bruin is, keer
  5. na 15 min. het vlees.
  6. Doe het vlees en de groenten in de soeppan
  7. .
  8. Blus de braadslee al roerend en schrapende af met de rode wijn,voeg het toe aan de soeppan, laat op matig vuur verdampen
  9. .
  10. Voeg nu de bouillon , alle kruiden en tomatenpuree toe.
  11. Breng aan de kook en schuim het af.
  12. Laat dit zo'n 4 uur trekken op laag vuur
  13. .
  14. Schep het vlees uit de pan en zeef de bouillon
  15. .
  16. Pluk het vlees van de botten. snij het in kleine stukjes en breng
  17. op smaak met zout en peper.
  18. De rest kan weg heb zijn werk gedaan
  19. ..
  20. Je hebt nu heerlijke ossenstaart bouillon die nog lekkerder wordt na een nachtje te laten staan. Schep dan het vet eraf.
  21. Serveer het met het vlees en een scheutje Madera en strooi
  22. er wat gesnipperde peterselie over.
  23. Als garnering : een soepstengel omwikkeld met een plakje
  24. rauwe ham
  25. OF : Roer 1 ei en 1 eetlepel peterselie , zout peper en een
  26. scheutje water door elkaar.
  27. Smelt 15 gram boter en bak de omelet 1 min. aan
  28. beide kanten
  29. .
  30. Snij de omelet in dunne reepjes , garneer de soep met
  31. de reepjes, Je kan ook nog wat bosuitjes fijngesneden
  32. erover strooien.
  33. EET SMAKELIJK

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door kok Kimberley op 29 januari 2015 om 14u52

Deze soep maak ik altijd in december, hij is heerlijk maaaaaar je moet de tijd nemen, maar dan heb je ook een voortreffelijke soep. Wie durft ?????????

Hoeveel sterren geef jij dit recept?