Recept 05 (0 stemmen)

Ossenhaas ‘à la plancha’, gelakt met Mondeuse du Bugey

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. De rode wijn, de suiker en de gehalveerde sjalotten inkoken. De saus moet licht stroperig worden (moet aan de achterkant van een lepel blijven hangen), anders verder laten inkoken.
  2. Wanneer de saus eenmaal de gewenste consistentie bereikt heeft
  3. de zwartebessenlikeur toevoegen en niet verder laten koken.
  4. De saus kruiden met zout en peper en vervolgens warm houden. Verhit een braadpan op hoog vuur. De ossenhaas met zout en peper besprenkelen en licht met olie inwrijven.
  5. Het vlees aan elke kant 2 minuten dichtschroeien en vervolgens 4 minuten in de oven op 180 graden laten nagaren.
  6. Leg de ossenhaasjes op een bord en overgiet ze met deze glanzende en zeer smakelijke saus. Dien dit gerecht op met ragout van boleten en krieltjes. Smullen maar!

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie