Ossehaas met bospaddestoelen

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Haal het zwoerd van het spek en snijd het in reepjes.
  2. Smelt een lepel solo in een pan en bak de spekreepjes hierin krokant.
  3. Laat het spek uitlekken op keukenpapier.
  4. Haal de steeltjes van de cantharellen en bak de hoekjes eventjes in solo, kruid met pezo.
  5. Kruid de tournedos met peper en bak ze naar eigen smaak in wat hete solo - bleu, saignant, à point, bien cuit, na het bakken kruiden met zout.
  6. Neem de ossehaasjes uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie, fruit in dezelfde pan de sjalotjes. Blus met de wijn en laat bijna volledig uitkoken.
  7. Voeg dan de room toe en laat inkoken tot een gladde saus.
  8. Doe de hanekammen, het spek en de bieslook bij de saus en controleer de kruiding
  9. Breng eventueel nog wat op smaak met pezo.
  10. Schik de ossehaasjes op zeer warme borden, nappeer met de saus.
  11. Werk af met enkele takjes waterkers en serveer met zelfgemaakte dikke frietjes of aardappelkroketjes

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?