Origineel Nederlands - Limburgs ZOERVLEISJ ( ZUURVLEES)

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Dit is het recept, dat ik al jaren maak precies zoals mijn moeder vroeger en nu mijn kinderen.
  2. Snijd het vlees in blokjes van ca. 3 cm en doe die in een kom. Meng 300 ml water met de azijn en voeg de laurier en de kruidnagels toe. (Ik stop de kruidnagels altijd in een apart stukje ui, dat ik er later uitvis voordat ik de ontbijtkoek ga toevoegen.) Naar smaak versgemalen peper en zout toevoegen en de marinade over het vlees gieten en afgedekt 24 uur in de koelkast laten staan.
  3. Haal het vlees uit de marinade, laat het goed uitlekken en dep het droog met keukenpapier. De marinade bewaren, want die heb je nog nodig om straks toe te voegen.
  4. Bak het vlees in niet te grote porties in enkele minuten rondom bruin in de boter.
  5. Blus af door de marinade erover te gieten.
  6. Bak de uien even apart bruin in wat boter. Voeg ze als ze mooi bruin zijn bij het vlees.Laat het vlees ongeveer 2 uur op laag vuur sudderen in de marinade.
  7. Voeg, als het vlees gaar is, de ontbijtkoek toe om de saus te binden. Roer de stukjes goed door de marinade, totdat een gladde saus ontstaat. Voeg de fruitstroop toe en roer door de saus.Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Voeg naar eigen smaak eventueel nog wat stroop toe.
  8. Proef en voeg indien te zuur naar smaak wat basterdsuiker toe.
  9. Zoervleisj wordt geserveerd met patatfrites en appelmoes.
  10. Dit laatste natuurlijk ook zelf gemaakt en niet uit pot of blik.TIP In de winter ook heerlijk met rode kool, appelmoes en vanwege de heerlijkse saus gekookte aardappelen.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Love to Cook op 26 september 2012 om 18u02

Hallo Mgke' Leuk, ik hoop, dat je me laat weten hoe het gesmaakt heeft. Dit gerecht is bij ons zeer geliefd. groetjes love to Cook

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?