Recept 55***** (1 stem)

Oriëntaalse kippensoep

Dit is een recept van

tijd
120 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: voor 4 personen
  2. 1,2 l kippenbouillon, ¼ theelepel cayennepeper, 100 gr shiitake (champignons),
  3. 70 gr ijsbergsalade, 1 groot ei, verse koriander, 40 gr vermicelli.
  4. Variatie: Gebruik oesterzwammen in plaats van shiitake en vervang de sla door waterkers.
  5. Bereiding:
  6. Breng de bouillon met de cayennepeper aan de kook. Maak de shiitake schoon en snijd ze in plakjes. Was de sla. Verwijder eventueel de buitenste bladeren en snijd de sla in fijne reepjes. Klop het ei los. Was, droog en hak voldoende koriander voor 1 eetlepel. Doe de paddestoelen bij de bouillon als deze bijna kookt, temper het vuur en laat alles 2 minuten zachtjes doorkoken. Verkruimel de vermicelli boven de soep en warm deze nog 3 minuten door tot de soep weer bijna kookt. Roer de sla erdoor en breng de bouillon opnieuw aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer langzaam het ei erdoor, zodat lange draden ontstaan. Roer de koriander erdoor en serveer de soep direct.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie