Ingrediënten voor 1 personen
- 100 gram lamsfilet
- 1/2 teentje knoflook
- 3 gedroogde dadels zonder pit of
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 courgette
- 1 koffielepel olie
- 1 eetlepel citroensap
- kardemom
- 50 gram ongekookte couscous
- 100 ml groentebouillon
Bereidingswijze
- Snijd de lamsfilet in stukken. Pers de knoflook en snijd de dadels fijn. Snijd de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes.
- Meng 1 koffielepel olie met citroensap en knoflook. Doe de marinade met de stukjes lamsfilet in een diepvrieszakje, kneed goed en laat ca. 30 minuten marineren.
- Verhit de rest van de olie in een pan en bak de lamsfilet ca. 5 minuten. Breng op smaak met kardemom. Voeg de courgettes toe en bak 5 minuten mee.
- Schep de couscous en dadels erdoor. Schenk de bouillon erbij en laat ca. 5 minuten wellen.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?