Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. te gebruiken: een springvorm van 28 centimeter en een keukenmachine.
  2. Bereiding:
  3. Breek een kwart van de oreokoekjes in stukjes en bewaar deze. De rest van de koekjes kun je fijnmalen in de keukenmachine. Roer de gesmolten boter er doorheen en druk het goed aan in de springvorm om een bodem te maken.
  4. De roomkaas moet je met poedersuiker luchtig kloppen. De 3,5 deciliter slagroom stijfkloppen met 2 theelepels poedersuiker en door het kaasmengsel heen roeren. De helft van dit mengsel over de bodem verdelen. De helft van de in stukjes gebroken koekjes mag je over de crème verdelen. Dit 30 minuten op laten stijven in de koelkast
  5. Voor de chocolademousse:
  6. Klopt het ei met 2 eetlepels suiker bijna wit. Klop dit door de geklopte slagroom. De chocolade laten smelten en deze in een klein straaltje door het slagroommengsel kloppen. Meng de laatste koekjes door de mousse en giet op de crème. De taart afsmeren met de laatste helft van de crème en weer goed op laten stijven in de koelkast. Voor een extra detail neem je nog een aantal Oreo koekjes erbij en stopt die in de taart zoals te zien op het plaatje!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (8)

Gepost door Juliehoudtvaneten op 04 augustus 2021 om 02u59

Mijn taart is mislukt en vanaf de chocomousse is het heel onduidelijk! Deze taart al eerder gemaakt met ander recept zonder de chocolademousse en die was veel beter en was vast van structuur. Bij deze heb ik hem in de vorm moeten laten want het was gewoon yoghurt zo vloeibaar. Heel jammer dit! Buiten dat hij vloeibaar is wel nog redelijk lekker!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?