Oreo taart

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. te gebruiken: een springvorm van 28 centimeter en een keukenmachine.
  2. Bereiding:
  3. Breek een kwart van de oreokoekjes in stukjes en bewaar deze. De rest van de koekjes kun je fijnmalen in de keukenmachine. Roer de gesmolten boter er doorheen en druk het goed aan in de springvorm om een bodem te maken.
  4. De roomkaas moet je met poedersuiker luchtig kloppen. De 3,5 deciliter slagroom stijfkloppen met 2 theelepels poedersuiker en door het kaasmengsel heen roeren. De helft van dit mengsel over de bodem verdelen. De helft van de in stukjes gebroken koekjes mag je over de crème verdelen. Dit 30 minuten op laten stijven in de koelkast
  5. Voor de chocolademousse:
  6. Klopt het ei met 2 eetlepels suiker bijna wit. Klop dit door de geklopte slagroom. De chocolade laten smelten en deze in een klein straaltje door het slagroommengsel kloppen. Meng de laatste koekjes door de mousse en giet op de crème. De taart afsmeren met de laatste helft van de crème en weer goed op laten stijven in de koelkast. Voor een extra detail neem je nog een aantal Oreo koekjes erbij en stopt die in de taart zoals te zien op het plaatje!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door 1j.boonen@gmail.com op 25 november 2016 om 14u00

Moet je voor de oreotaart de helft van de slarooom nemen voor de kaas en de andere helft voor de chocomouse want daar staat de hoeveelheid niet bij

Gepost door Princesslettuce op 20 oktober 2017 om 09u13

Ik snap er ook niks van! Ik heb de taart al vaak gemaakt en ik meng gewoon de helft van het kaas/slagroom mengsel onder de chocomousse. Dan blijft er wel niks meer over om de taart wit mee te maken achteraf maar dat is niet zo erg. :)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?