Recept 45**** (3 stemmen)

Oreo chocolate cheesecake

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Zoet

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Vet de springvorm in met een beetje boter.
  2. Verkruimel de koekjes met de boter in een keukenmachine. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel.
  3. Brokkel de chocolade in kleine stukjes boven een kom.
  4. Smelt de chocolade in 90 sec. op 900 watt in de magnetron of au bain marie.
  5. Laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur.
  6. Klop de Philadelphia, yoghurt, basterdsuiker en vanillesuiker tot een smeuïge massa.
  7. Maak de garde of kloppers goed schoon. Strooi de klopfix al kloppend door de slagroom en klop de slagroom stijf.
  8. Spatel de afgekoelde chocolade door het Philadelphia-mengsel. Spatel vervolgens de slagroom door het chocolade-Philadelphia-mengsel en verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem.
  9. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
  10. Versier de taart vlak voor het serveren.
  11. Breek 150 gram Oreo`s in grove stukken. Verdeel over de taart.
  12. Je kunt na twee uur opstijftijd de taart serveren.
  13. Na 1 nacht is de taart echter nog lekkerder en steviger door de chocolade in het Philadelphia-mengsel.

Bron: Philadelphia

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door jolien vh op 02 januari 2016 om 17u22

Het was zeer lekker en ook niet zo heel moeilijk om te maken

Gepost door Love to Cook op 02 januari 2016 om 19u30

Fijn, dat het zo goed gelukt is en gesmaakt heeft.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie