Bereidingswijze
- Oranje-thym gemarineerde gamba's met creols tomaat saus
- Ingredienten
- 12 Gamba's, gepeeld en met hun bruine rug-ader uitgenomen.
- 6 tomaten
- 1 eetlepel laurier
- Creolse kruiden
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 look teentjes
- één half uien
- zout en peper
- Honing-mosterd kruid
- Limoen
- Oranje-thym marinade
- Half Oranje, in stukjes gesneden met schil en sap
- 2 eetlepels oranjeschil
- 2 eetlepels honing
- Verse thym
- Half c. lichte soya saus
- Half c. tournesol
- 1 look teentje
- half uien gesneden of 3 pijp ajuinen
- zout en peper
- snuifje cayenne peper
- 4 à 5 jenever kruiden (Juniper berries)
- ** Glas of plastieke bowl met deksel (NIET ceramiek of metaal) groot genoeg voor de gamba's en marinade.
- Bereidingswijze
- Gamba's en marinade
- a) Zet al de ingredienten van de marinade in een glas of plastieke bowl.
- b) Leg de gamba's erin en marineer ze in een frigo 90 min tot 2 uren. (Dit is een sterke marinade!)
- Voorbereiding van de tomaten
- c) Kook de tomaten in een grote pot met kokend water voor 5-8 minuten of totdat het tomaathuid gebroken wordt.
- d) Neem ze onmiddelijk uit het water en peel ze.
- e) Snij de tomaten open en verwijdert de tomaat-zaden. Bewaar de tomaatvlees.
- f) Snijd de tomaatvlees in stukjes.
- Saus
- g) Kook de olijfolie in een pan op een matig vuur.
- h) Voeg de look, uien en laurier erbij. Laat 1 minuut koken.
- i) Voeg de gesneden tomaten toe. Laat 1 à 2 minuten koken en nadien op een laag vuur zetten.
- j) Voeg de Croelse kruiden, zout, peper, en Honing-Mosterd toe. Alles naar smaak brengen. 10 minuten laten koken.
- Gamba's
- k) Neem de gamba's uit de marinade en kook ze in een pan in 2 eetlepels olijfolie op een matig vuur.
- Presentatie
- l) plaats een beetje tomaat saus op het bord en leg de gekookte gamba's erop.
- m) Versier met een gesneden stuk groene limoen.
Andere Solo-leden over dit recept (2)
Gepost door Solo op 08 december 2009 om 19u21
Dat zullen inderdaad seconden moeten zijn
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?