Recept 45**** (1 stem)

Oranje-thym gemarineerde gamba's met creols tomaat saus

Dit is een recept van

tijd
90 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Oranje-thym gemarineerde gamba's met creols tomaat saus
  2. Ingredienten
  3. 12 Gamba's, gepeeld en met hun bruine rug-ader uitgenomen.
  4. 6 tomaten
  5. 1 eetlepel laurier
  6. Creolse kruiden
  7. 3 eetlepels olijfolie
  8. 2 look teentjes
  9. één half uien
  10. zout en peper
  11. Honing-mosterd kruid
  12. Limoen
  13. Oranje-thym marinade
  14. Half Oranje, in stukjes gesneden met schil en sap
  15. 2 eetlepels oranjeschil
  16. 2 eetlepels honing
  17. Verse thym
  18. Half c. lichte soya saus
  19. Half c. tournesol
  20. 1 look teentje
  21. half uien gesneden of 3 pijp ajuinen
  22. zout en peper
  23. snuifje cayenne peper
  24. 4 à 5 jenever kruiden (Juniper berries)
  25. ** Glas of plastieke bowl met deksel (NIET ceramiek of metaal) groot genoeg voor de gamba's en marinade.
  26. Bereidingswijze
  27. Gamba's en marinade
  28. a) Zet al de ingredienten van de marinade in een glas of plastieke bowl.
  29. b) Leg de gamba's erin en marineer ze in een frigo 90 min tot 2 uren. (Dit is een sterke marinade!)
  30. Voorbereiding van de tomaten
  31. c) Kook de tomaten in een grote pot met kokend water voor 5-8 minuten of totdat het tomaathuid gebroken wordt.
  32. d) Neem ze onmiddelijk uit het water en peel ze.
  33. e) Snij de tomaten open en verwijdert de tomaat-zaden. Bewaar de tomaatvlees.
  34. f) Snijd de tomaatvlees in stukjes.
  35. Saus
  36. g) Kook de olijfolie in een pan op een matig vuur.
  37. h) Voeg de look, uien en laurier erbij. Laat 1 minuut koken.
  38. i) Voeg de gesneden tomaten toe. Laat 1 à 2 minuten koken en nadien op een laag vuur zetten.
  39. j) Voeg de Croelse kruiden, zout, peper, en Honing-Mosterd toe. Alles naar smaak brengen. 10 minuten laten koken.
  40. Gamba's
  41. k) Neem de gamba's uit de marinade en kook ze in een pan in 2 eetlepels olijfolie op een matig vuur.
  42. Presentatie
  43. l) plaats een beetje tomaat saus op het bord en leg de gekookte gamba's erop.
  44. m) Versier met een gesneden stuk groene limoen.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 08 december 2009 om 17u21

Dat zullen inderdaad seconden moeten zijn

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?