Altijd weten wat je gaat eten?
Oranje-thym gemarineerde gamba's met creols tomaat saus
Bereidingswijze
- Oranje-thym gemarineerde gamba's met creols tomaat saus
- Ingredienten
- 12 Gamba's, gepeeld en met hun bruine rug-ader uitgenomen.
- 6 tomaten
- 1 eetlepel laurier
- Creolse kruiden
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 look teentjes
- één half uien
- zout en peper
- Honing-mosterd kruid
- Limoen
- Oranje-thym marinade
- Half Oranje, in stukjes gesneden met schil en sap
- 2 eetlepels oranjeschil
- 2 eetlepels honing
- Verse thym
- Half c. lichte soya saus
- Half c. tournesol
- 1 look teentje
- half uien gesneden of 3 pijp ajuinen
- zout en peper
- snuifje cayenne peper
- 4 à 5 jenever kruiden (Juniper berries)
- ** Glas of plastieke bowl met deksel (NIET ceramiek of metaal) groot genoeg voor de gamba's en marinade.
- Bereidingswijze
- Gamba's en marinade
- a) Zet al de ingredienten van de marinade in een glas of plastieke bowl.
- b) Leg de gamba's erin en marineer ze in een frigo 90 min tot 2 uren. (Dit is een sterke marinade!)
- Voorbereiding van de tomaten
- c) Kook de tomaten in een grote pot met kokend water voor 5-8 minuten of totdat het tomaathuid gebroken wordt.
- d) Neem ze onmiddelijk uit het water en peel ze.
- e) Snij de tomaten open en verwijdert de tomaat-zaden. Bewaar de tomaatvlees.
- f) Snijd de tomaatvlees in stukjes.
- Saus
- g) Kook de olijfolie in een pan op een matig vuur.
- h) Voeg de look, uien en laurier erbij. Laat 1 minuut koken.
- i) Voeg de gesneden tomaten toe. Laat 1 à 2 minuten koken en nadien op een laag vuur zetten.
- j) Voeg de Croelse kruiden, zout, peper, en Honing-Mosterd toe. Alles naar smaak brengen. 10 minuten laten koken.
- Gamba's
- k) Neem de gamba's uit de marinade en kook ze in een pan in 2 eetlepels olijfolie op een matig vuur.
- Presentatie
- l) plaats een beetje tomaat saus op het bord en leg de gekookte gamba's erop.
- m) Versier met een gesneden stuk groene limoen.
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (2)
Gepost door Solo op 08 december 2009 om 19u21
Dat zullen inderdaad seconden moeten zijn
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?