Opgevulde pijlinktvis met Griekse deegwaren en een Mediterraanse tomatensaus

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui fijn en laat ze in wat olijfolie fruiten. Pel de tomaten, snij ze in blokjes en voeg ze toe aan de gefruite ui. Voeg de helft van het tomantenconcentraat toe en 2 eetlepels kappertjes. Ontpit de olijven en snij 2/3 in ringen. Hak de knoflook fijn en voeg 2/3 toe aan de tomatensaus, samen met de olijven. Kruid met de organo, laurier, thijm, peper en zout. Snij de limoen in voer en voeg toe aan de saus, laat langzaam pruttelen terwijl je de inktvis bereid.
  2. Maak de inktvissen schoon: verwijder de kop en het vel en trek de ingewanden eruit, samen met de ruggegraat. Hou de tentakeltjes bij en ook de ontvelde vinnen.
  3. Pel de scampi's (makkelijk als je ze 2 min in heet water legt) en hak het vlees fijn, samen met de tentakeltjes. Hak het resterende 1/3 van de olijven en roer dit samen met de helft van het tomatenconcentraat, een eetlepel kappertjes en het restant van de gehakte look door het vismengsel. Kruid met gedroogde oregano, thijm, peper en zout en vul de inktvisjes op. Steek er een houten prikkertje door om de vulling te vrijwaren.
  4. Lag de inktvissen in een ovenschotel, giet er de tomatensaus over en laat nog een half uurtjes op 200 graden bakken in de oven (af en toe te inktvis eens keren als hij niet onder staat)
  5. Maak een bodempje van Griekse deegwaren, schik er een inktvisje op en lepel de saus er royaal over.
  6. Smakelijk!!!
  7. www.authentictaste.be

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?