Opgevulde eendenborst met aardappelpannenkoek

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voor 4 personen
  2. Benodigdheden : 2 eendenborsten, 150 gr. Parijse champignons, 2 dl rode wijn, 1 gehakte sjalotjes, 2 dl eendenfond, 200 gr. boter, 400 gr. aardappelen, 200 gr. courgettes.
  3. Bereiding:
  4. Wrijf de champignons schoon en hak ze fijn. Stoof ze op een heet vuur in 80 gr. boter. Doe er de helft van de sjalot bij. Stoof verder tot alle sap verdampt is. Kruid met peper en zout en houd warm.
  5. Snijd de eendenborsten in de lengte in en vul op met bovengenoemd mengsel. Bind dicht met keukentouw en kruid. Bak de eendenborst rondom bruin. Haal ze uit de pan en houd ze warm. Laat de fond met de rode wijn en de rest van de gehakte sjalot indikken. Klop er de rest van de boter onder en kruid.
  6. Maak de aardappelpannenkoeken als volgt: Rasp de aardappelen en de geschilde courgettes fijn. Plet alles goed samen, kruid met peper en zout. Bak in een pan zoals een pannenkoek.
  7. Haal het keukentouw van de eendenborsten. Snijd deze laatste in dunne reepjes en verdeel over de warme borden. Nappeer (afwerken) de saus. Leg er een spie aardappelpannenkoek bij.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?