Open lasagne met rivierkreeftjes

Fancy, feestelijk en onweerstaanbaar lekker. Dat is waar deze open lasagne voor staat: een originele variant op je klassieke stukje kreeft. In dit gerechtje geen gedoe met het versnijden van kreeft, maar gaan we voor een makkelijker, maar minstens even smaakvol alternatief: rivierkreeftjes.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel de ui en de look en hak ze fijn.
  2. Verhit een eetlepel Solo Vloeibaar is een stoofpot en fruit hierin de ui mooi glazig. Voeg de fijngehakte look toe en laat een minuutje meebakken.
  3. Voeg de blokjes tomaat, de kreeftensoep, groentebouillon, een snuifje cayennepeper en wat zout toe. Roer alles goed en laat 10 minuten zacht sudderen. Je kan dan de saus glad mixen of gewoon zo laten.
  4. Giet de Solo Crémefine Cuisine al roerend bij de saus en laat nog kort doorkoken.
  5. Breng verder op smaak met een snuifje suiker, een kneepje citroensap en eventueel nog wat peper en zout.
  6. Maak de vulling van de lasagne:
  7. Pel de sjalot en hak het fijn. Was de prei en snijd hem in fijne ringetjes (ook het lichtgroene gedeelte).
  8. Verhit een stoofpot met een scheutje Solo Vloeibaar en stoof hierin de sjalot en prei mooi glazig en zacht.
  9. Zet op een heel zacht vuur en voeg de mascarpone en de fijngehakte dragon toe. Meng goed.
  10. Breng op smaak met wat citroensap, peper en zout. Voeg tot slot de rivierkreeftjes toe. Meng goed en laat op een heel zacht vuurtje staan.
  11. Kook intussen de lasagnevellen zoals vermeld op de verpakking. Verhit wat Solo vloeibaar in een pan en bak de zeekraal kort.
  12. Werk het gerecht af:
  13. Neem 4 (diepe) borden, leg op elk bord een gekookt lasagnevel en beleg het met het warme mengsel van prei, mascarpone en rivierkreeftjes.
  14. Drapeer hierover weer een lasagnevel en leg daarop een tweede laagje van het mengsel van prei, mascarpone en rivierkreeftjes.
  15. Sluit af met een laatste lasagnevel en werk af met de kreeftensaus en wat gebakken zeekraal.

Tip

Maak de kreeftensaus enkele uren of zelfs een dag vooraf. Even opwarmen en serveren! Ook superlekker: vervang de zeekraal eens door verse, kort gestoofde spinazie

Advertentie

Reacties (4)

Gepost door jef_1 op 05 december 2018 om 09u58

Als er staat kreeftensoep, bedoel je dan dat je 250 g kreeftensoep uit het blik neemt, of reeds aangelengd met water?

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?