Open lasagne met pesto, gebakken champignons, rode ui en spekjes

0 (0)
20 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 el Bertolli Pesto Verde
  • 150 g champignons
  • 1 kleine rode ui
  • 6 vellen voorgekookte lasagne
  • 200 g broccoliroosjes
  • 3 el Bertolli Bakken & Braden Vloeibaar
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 4 el Bertolli Pesto Verde
  • tomatensalade met bieslook*

Bereidingswijze

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel de ui en snijd hem in partjes. Kook de lasagnevellen in ruim kokend water gaar in 6-8 min. Schep ze uit het water en leg ze op keukenpapier om te drogen. Kook de broccoli 3 min. in hetzelfde water. Giet de broccoli af.
  2. Verhit de margarine in een koekenpan en bak de plakjes ontbijtspek zachtjes uit en bruin. Leg ze op keukenpapier en breek ze in stukjes. Bak de ui 3 min. in dezelfde pan. Voeg de champignons en de broccoli toe en bak nog 3 min. Roer de pesto erdoor en verwarm 2 min.
  3. Leg op 2 warme borden een vel lasagne. Schep op elk een paar lepels van het champignonmengsel en strooi er wat stukjes spek over. Leg op elk weer een vel lasagne met daarop een paar lepels van het champignonmengsel en wat spek. Leg het derde lasagnevel erop en bedek het met de rest van het champignonmengsel en de spekjes. Serveer de salade erbij.
  4. *Tomatensalade met bieslook: halveer 100 g kerstomaatjes, besprenkel ze met 1 el Olijfolie en 1½ tl balsamicoazijn. Bestrooi ze met wat zout, wat peper en wat fijngeknipte bieslook.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?