Open appeltaart

19 (19)
60 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 12 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C (elektrische oven).
  2. Snijd de Solo in kleine stukjes. Zeef de bloem met een snufje zout boven een grote kom. Voeg de Solo, de suiker en de eierdooier toe. Meng alles snel en goed door elkaar mixer of pollepel. Vorm een compacte deegbal en druk die een beetje plat, pak het deeg in folie en laat het in de koelkast 30 minuten rusten.
  3. Wel de rozijnen 10 minuten in zoveel lauw water dat ze onder staan. Giet af en dep ze droog. Hak de walnoten grof. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in smalle partjes. Meng de appelpartjes met de suiker, kaneel, rozijnen en walnoten.
  4. Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een dunne ronde plak van ca. 30 cm. Bedek de voorbereide springvorm netjes met het deeg (druk het deeg als het breekt weer stevig op elkaar). Strooi het paneermeel op de bodem en vul de vorm met het appelmengsel. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 40-50 minuten gaar.
  5. Laat de taart 10-15 minuten staan en verwijder dan de rand van de springvorm. Snijd de taart (warm of koud) in 12 punten.

Tip

Bestrijk het deeg voor het bakken dun met losgeklopt ei, dan gaat de taart lekker glimmen.

Bestrijk na het bakken de stukjes appel bovenop de taart, tussen het deeg, met behulp van een kwastje, met wat gesmolten abrikozenjam.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Offday op 24 september 2013 om 17u19

Zeer lekker, enkel op te letten dat de bovenlaag niet te droog wordt. Ideaal tijdstip om te maken, de appelbomen smeken om geplukt te worden.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?