Recept 05 (0 stemmen)

Op vel gebakken zeebaars met Duvel, geschaafde truffel en geconfijt witloof

Dit is een recept van

tijd
80 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Benodigdheden voor 10 personen:
  2. 10 zeebaarsfilets 4 dl visfumet zwarte truffel
  3. 10 stronken witloof 6 dl room
  4. olijfolie 1 flesjes Duvel 1 kg puree
  5. truffelolie
  6. pezo bieslook
  7. sjalotten 1 pastinaak
  8. peterselie koude boter
  9. Voorbereiding:
  10. Schil de aardappelen, kook ze gaar en maak een puree; kruid met peper, zout en nootmuskaat. Werk op met een klontje boter en een eidooier.
  11. Maak de saus door de sjalotten met de visfumet, de room en de peterselie te laten inkoken. Voeg halverwege de Duvel toe. Passeer door een puntzeef.
  12. Schil de pastinaak, snij met een dunschiller lange repen. Frituur op 170°C.
  13. Was het witloof, verwijder de harde kern. Verwarm de olijfolie en voeg het kleingesneden witloof toe. Laat garen op een zacht vuurtje. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  14. Reinig de zeebaarsfilets en snijd de velkant een beetje in.
  15. Doorgeven:
  16. Breng de saus op smaak met een geutje truffelolie en bind ze met koude boter.
  17. Bak de zeebaars in een pan met hete olijfolie. Leg de velkant naar beneden. Kruid met peper en een weinig zout.
  18. Warm het witloof en de puree op.
  19. Maak een torentje van het witloof, nappeer de saus er rond, leg drie quenelles puree erbij. Op het witloof komt de vis. Het bord wordt afgewerkt met een chips van pastinaak, versgeschaafde truffel en wat bieslook.

Ingrediëntenvoor 8 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie