Op de huid gebakken zalm met citrusbospeen en gebakken polenta

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Breng voor stevige polenta 350 ml bouillon aan de kook. Voeg, als het vocht kookt, al roerend 85 g polenta toe. Laat 3 min. zachtjes koken terwijl je blijft roeren. Neem de pan van het vuur en roer er een klont boter door.
  2. Schep dan de polenta in een passende, met vershoudfolie beklede, braadslee. Laat het in ongeveer 30 minuten opstijven. Neem de polenta voorzichtig uit de braadslee.
  3. Snijd de avocado door de helft en schil 1 helft. Stop het vruchtvlees in een maatbeker en schep er de mayonaise bij en wat peper. Maak met behulp van een staafmixer een mousse. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  4. Sinaasappel schoonboenen, helft van sinaasappelschil fijnraspen en sinaasappel uitpersen. In kleine pan sinaasappelsap, boter, sinaasappelrasp en suiker inkoken tot stroperige saus en van vuur nemen. Bospeen schoonmaken en 10 min. stomen..
  5. Strooi de overgebleven polenta op een bord. Snijd de polenta in langwerpige blokjes van ongeveer 2 bij 6 centimeter en wentel ze erdoor.
  6. Verhit een laag olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes in 4 minuten. op hoog vuur goudbruin en knapperig. Keer de blokjes halverwege. Laat de polenta uitlekken op keukenpapier.
  7. Zalm bestrooien met peper en in 4-6 min. grillen, halverwege keren. Meng de sinaasappelsaus met de bospeen.
  8. Zet een streep van de avocadomousse op een bord. Leg hierop een zalmfilet. Leg er een aantal bospeentjes naast en een paar stukken polenta. Garneer met de teriyakisaus

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?