Ingrediënten voor 4 personen
- 400 ml kokosmelk
- 2 kippenbouillontabletten
- 500 gr wortelen in plakjes
- 300 gr kipfilet, in repen
- 1 el olijfolie
- 1 tl gemalen komijn
- 8 shoarmabroodjes
- 1 tl gedroogde munt
Bereidingswijze
- - doe de kokosmelk met de bouillontabletten, 750 ml water en de wortelplakjes in een soeppan en breng aan de kook, kook 10 minuten
- - schep in een diep bord de kipfilet met de olie, de gemalen komijn, zout en peper om
- - verhit een grillpan en rooster de kiprepen in 5 minuten goudbruin en gaar
- - neem de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer
- - verwarm de soep nog 10 minuten op een laag vuur, rooster ondertussen de shoarmabroodjes
- - snij het brood in puntjes en houd warm
- - breng de soep verder op smaak met de munt, zout en peper
- - verdeel de soep over 4 kommen en schep er de gegrilde kiprepenop
- - geef er de warme broodpunten
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?