Oosterse wok met spiegeleitje

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. (15 min.)
  3. - Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  4. - Snij de halve ongeschilde komkommer in
  5. kleine blokjes van 1 cm.
  6. Bereiding
  7. (20 min.)
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een wok en bak de diepgevroren runderreepjes 3 min. in verschillende porties. Kruid met peper en zout. Haal uit de wok en zet opzij.
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde wok en roerbak de diepgevroren wokgroenten 5 min.
  10. Voeg de rijst, de ketjap manis, de sojasaus en de ketchup toe. Kruid met cayennepeper en zout. Roerbak 2 min.
  11. Roer er de komkommerblokjes en de gebakken runderreepjes onder.
  12. Bak ondertussen de eieren in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof tot spiegeleitjes.
  13. Afwerking
  14. Verdeel de groenten met de rijst en het vlees over borden of rijstkommetjes. Leg er een spiegeleitje bovenop.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?