Oosterse wok met broccoli en wortellinten

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. (ontdooitijd + 20 min.)
  3. - Laat de wokreepjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier.
  4. - Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
  5. - Maak met een dunschiller fijne linten van de wortelen.
  6. - Snipper de lente-uitjes fijn en rasp de gember.
  7. Bereiding
  8. (20 min.)
  9. 1 Kook de broccoliroosjes ± 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water en giet af. Spoel meteen onder koud water en laat uitlekken.
  10. 2 Kook intussen de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  11. 3 Verhit de arachideolie in een wok en bak de wokreepjes ± 5 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper.
  12. 4 Voeg de geraspte gember en de fijngesnipperde lente-uitjes toe en roerbak 2 min. Doe er ook de broccoliroosjes en de wortelslierten bij en roerbak ± 6 min.
  13. 5 Overgiet met de sojasaus en kruid goed met peper.
  14. Afwerking
  15. Verdeel het wokgerecht over diepe borden of kommetjes en geef er de rijst bij.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?