- Laat de wokreepjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier.
- Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
- Maak met een dunschiller fijne linten van de wortelen.
- Snipper de lente-uitjes fijn en rasp de gember.
Bereiding
(20 min.)
1 Kook de broccoliroosjes ± 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water en giet af. Spoel meteen onder koud water en laat uitlekken.
2 Kook intussen de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
3 Verhit de arachideolie in een wok en bak de wokreepjes ± 5 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper.
4 Voeg de geraspte gember en de fijngesnipperde lente-uitjes toe en roerbak 2 min. Doe er ook de broccoliroosjes en de wortelslierten bij en roerbak ± 6 min.
5 Overgiet met de sojasaus en kruid goed met peper.
Afwerking
Verdeel het wokgerecht over diepe borden of kommetjes en geef er de rijst bij.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?