Oosterse wok met broccoli en wortellinten

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. (ontdooitijd + 20 min.)
  3. - Laat de wokreepjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier.
  4. - Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
  5. - Maak met een dunschiller fijne linten van de wortelen.
  6. - Snipper de lente-uitjes fijn en rasp de gember.
  7. Bereiding
  8. (20 min.)
  9. 1 Kook de broccoliroosjes ± 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water en giet af. Spoel meteen onder koud water en laat uitlekken.
  10. 2 Kook intussen de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  11. 3 Verhit de arachideolie in een wok en bak de wokreepjes ± 5 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper.
  12. 4 Voeg de geraspte gember en de fijngesnipperde lente-uitjes toe en roerbak 2 min. Doe er ook de broccoliroosjes en de wortelslierten bij en roerbak ± 6 min.
  13. 5 Overgiet met de sojasaus en kruid goed met peper.
  14. Afwerking
  15. Verdeel het wokgerecht over diepe borden of kommetjes en geef er de rijst bij.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?