Recept 05 (0 stemmen)

Oosterse curryschotel

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. (20 min.)
  2. - Schil de aardappelen en snij in blokjes van 1 cm.
  3. - Snij de wortelen in blokjes van 1 cm.
  4. - Hak de cashewnoten grof.
  5. - Snij de lente-uitjes in stukjes van 2 cm.
  6. - Snipper het knoflook fijn.
  7. - Hak de koriander grof.
  8. Bereiding
  9. (25 min.)
  10. Verhit de olijfolie in een wok en bak de stukjes lente-ui en het fijngesnipperde knoflook glazig.
  11. Voeg de blokjes aardappel toe en laat 5 min. meebakken.
  12. Voeg de blokjes wortel toe en overgiet met de groentebouillon en de kokosmelk. Roer er de groenecurrypasta onder. Kruid met peper en zout en laat 15 min. koken op een zacht vuur.
  13. Kook ondertussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  14. Voeg de uitgelekte kikkererwten 5 min. voor het einde van de bereiding toe aan de wok, roer goed om en laat warm worden.
  15. Afwerking
  16. Serveer de groentecurry met de rijst. Bestrooi met de grofgehakte koriander en de cashewnoten. Lekker met een gemengd slaatje.
  17. Tip
  18. - Gebruik zoete aardappelen in plaats van gewone. Die geven een volle smaak en zijn ‘superfood’.
  19. - De rijst hoeft niet per se.
  20. - Rooster de cashewnoten.
  21. - Varieer met de groenten en vervang de wortelen door rode zoete puntpaprika’s die je in de oven grilt

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?