oosterse courgettesoep met pit

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. (15 min.)
  3. - Maak met een dunschiller fijne linten van 1/2 ongeschilde courgette.
  4. - Snij de rest van de courgettes en de ui in grove stukken.
  5. - Rooster de amandelschilfers kort in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  6. - Snipper de koriander fijn.
  7. Bereiding
  8. 1 Verhit 1 eetl. rijstolie in een kookpot en stoof de ui 2 min. Voeg de stukken courgette toe en laat 5 min. stoven. Giet er de kippenbouillon bij en laat ± 20 min. koken.
  9. 2 Verhit ondertussen 1 eetl. rijstolie in een pan en stoof de courgettelinten ± 3 min. Roer er de fijngesnipperde koriander onder en kruid met peper en zout. Vorm nu 4 gelijke hoopjes courgette door de courgettelinten met een vork te draaien. Zet opzij.
  10. 3 Mix de soep fi jn en voeg de kokosmelk en de groenecurrypasta toe. Meng goed en kruid eventueel nog bij met peper en zout.
  11. Afwerking
  12. Eet u dit soepje thuis, verdeel de soep dan over 4 diepe borden of kommetjes. Schik in elk bord een hoopje courgettelinten en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?