Oosters stoofpotje

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Dit is weer een gerecht uit het boek "Bereik én behoudt je ideale gewicht van Sonja Bakker.
  2. Start met de olie in de wok te verhitten en bak de rundvleeslokjes rondom bruin in 5 min.
  3. Voeg dan de tomatenpuree, gember poeder en ketjap en knoflook toe en roerbak het geheel ca 10 min.
  4. Voeg als laatste de atjar en de ananas toe en laat het geheel door en door warm sudderen op laag vuur in ca 10 min.
  5. Serveer met rijst naar keuze en rauwkost of salade.
  6. Bron zie bij de bereiding Eigen foto.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door Love to Cook op 04 mei 2014 om 19u10

Dit was een heerlijk gerechtje en nog snel klaar ook. Als rauwkost aten we de ingemaakte zoetzure courgette erbij. Een volgende keer voeg ik paprikablokjes, ui en wellicht een 1/2 of heel gesnipperd rood pepertje toe. De gele rijst komt echt niet uit een pakje. Ja, ja die kun je zó kopen. Maar voeg een theelepeltje kurkurma (koenjit) toe aan het kookwater samen met een kippen of groentebouillonblokje en je hebt een mooie en smaakvolle gele rijst. Zo kun je ook je aardappeltjes " kleuren" en dan bakken.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?