Ingrediënten voor 2 personen
- 2 x150 g zalmfilet
- 300 g sperzieboontjes
- 150 g peultjes
- 2 el olijfolie
- 2 el sojasaus
- 2 à 3 el ketjap-sesamsaus
- 2 bosuitjes
- 125 g witte rijst
- 1 snuifje bicarbonaatpoeder
Bereidingswijze
- Marineer de zalm gedurende een kwartiertje in 2 el olie en 2 el sojasaus.
- Blancheer de boontjes en peultjes even voor in wat water met zout en een snuifje bicarbonaatpoeder. Zo blijven ze mooi groen.
- Laat schrikken onder koud water.
- Kook de rijst zoals op de verpakking en wok de groenten in wat olie tot ze beetgaar zijn.
- Doe de ketjap-sesamsaus (naar smaak) bij het groentemengsel en laat nog 1 minuut doorsudderen.
- Bak de zalm met aanhangende marinade aan een kant, keer na 2-3 minuten en bedek met de rest van de marinade. Laat weer 2 à 3 minuten bakken. De zalm is op zijn best als hij binnenin nog rauwroze is.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?