Ingrediënten voor 4 personen
- 1 St Lotte (In 4 stukken delen)
- 2 moten zalm ( 1/2 moot p/p)
- 4 st St Jacobsschelpen
- 4 grote scampi's ( 1p/p)
- 8 filets tong (2 opgerolde filets p/p)
- 2 filets griet (1/2 filet p/p)
- 20 cl slagroom
- 4 cc Ricard
- 1 staal prei
- 2 st ajuin
- 2 grote wortelen
- 1 bosje Peterselie
- 1 liter visfumet
- 100 gram gepelde garnalen
- 8 sneden oud brood
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 st tomaat
Bereidingswijze
- De vis wassen en 4/5 gaarkoken in de visfumet (regelmatig het schuim afhalen en uit de fumet halen ( warm houden)
- Groenten in fijne julienne snijden en al dente koken.
- Groenten en slagroom bij de fumet voegen en laten opkoken, de ricard erbij voegen en wat laten inkoken.
- De tomaat pellen en ontpitten. het vruchtvlees in blokjes snijden.
- Intussen de korstjes van het brood snijden , In een pan de olijfolie laten heet worden en de sneetjes brood tot cretons bakken.
- De borden voorverwarmen in de oven
- De vis en de garnalen schikken in de warme borden en ruim overgieten met de vissoep en versieren met wat fijngesneden peterselie en wat tomaatblokjes.
- Opdienen met de cretons.
- Ook lekker met een vastkokend aardappel
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?