Oostends Vispannetje

18 (18)
35 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui en de prei zeer fijn en snijd de champignons in stukjes. Verdeel de vis in beetklare stukken en kruid met peper.
  2. Verwarm twee eetlepels vloeibare margarine in een pan en stoof er eerst de ui en dan de prei en de champignons bij gedurende 3 minuten. Kruid met peper en nootmuskaat.
  3. Voeg er het Knorr Bouillonketeltje Vis bij, de wijn en de room en laat op zacht vuur verder garen gedurende 6 minuten met een deksel op de pan.
  4. Schik daar de vis op en laat ongeveer 7 minuten afgedekt garen.
  5. Kruid, indien nodig de saus met peper en zout, verdeel er de garnalen over en dien op met partjes of schijfjes citroen .

Tip

Dien dit gerecht op met gekookte aardappelen, rijst, puree, een stukje brood of pasta.

Je kan de schotel eventueel met geraspte kaas afwerken en dan onder de grill schuiven om licht te kleuren.

Voeg je er scampi bij, houd er dan rekening mee dat die sneller gaar zullen zijn dan de vis en voeg ze later dan de vis toe. Voeg je er daarentegen visrolletjes bij, houd er dan rekening mee dat deze trager garen dan stukjes vis en leg die vroeger in de saus.

Je kan variëren met de groenten: Voeg in de saus 1 eetlepel tomatenpuree toe of roer er 2 gepelde en in stukjes gesneden tomaten bij of enkele blaadjes spinazie, maiskorrels , erwtjes …Ook lekker zijn boschampignons in plaats van de klassieke Parijse champignons.

Een mespuntje paprikapoeder of piment zal de saus pittiger maken.

Een beetje verse gehakte peterselie zal voor een frisse toets zorgen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (7)

Gepost door VBI op 11 maart 2018 om 22u28

4sterren

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?