Ingrediënten voor 8 personen
- 1 blikje gecondenseerde melk ca 400 gram
- 200 gr chocolade koekjes
- 60 gr roomboter
- 100 gr melkchocolade
- 100 gr marshmallows
- 4 el bruine basterdsuiker
Bereidingswijze
- Deze mix van chocoladekoekjes, karamel en marshmallows is onweerstaanbaar!
- In dit recept wordt gebruik gemaakt van mini-marshmallows. Als je deze niet kunt krijgen, knip dan grote marshmallows in stukjes met een keukenschaar. Bestrooi de schaar met poedersuiker om het knippen makkelijker te maken.
- Stamp de koekjes fijn met bijvoorbeeld een deegroller of pureestamper. Zorg dat je ze niet helemaal tot poeder stampt, maar ook nog stukjes overhoudt.
- Smelt de boter in een steelpannetje.
- Voeg de suiker en de gecondenseerde melk toe terwijl je roert met een garde.
- Breng het mengsel, al roerend met een garde, aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat het mengsel 5 – 10 minuten zachtjes koken totdat je een dikke, goudbruine karamel hebt. Blijf roeren met de garde zodat de karamel niet aanbrandt. De karamel moet aan de garde blijven kleven.
- Schud de marshmallows bij de stukjes koek.
- Giet de karamel over het koekmengsel. Roer door elkaar met een lepel.
- Schep het mengsel in een ovenschaal.
- Laat het geheel 30 minuten afkoelen.
- Smelt de chocola in een steelpan.
- Giet de gesmolten chocola over het karamelmengsel.
- Laat de Rocky Karamel afkoelen en zet hem in de koelkast. Na 2,5 uur is de koek hard genoeg om te eten.
- Gebruik voor dit soort plaatkoeken een ovenschaal van ongeveer 22 bij 22 cm. Je krijgt dan een wat lagere koek (ongeveer 3 cm) en de stukjes zijn wat beter te snijden.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?