Recept 35*** (2 stemmen)

Onweerstaanbare Rocky Karamel

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Deze mix van chocoladekoekjes, karamel en marshmallows is onweerstaanbaar!
  2. In dit recept wordt gebruik gemaakt van mini-marshmallows. Als je deze niet kunt krijgen, knip dan grote marshmallows in stukjes met een keukenschaar. Bestrooi de schaar met poedersuiker om het knippen makkelijker te maken.
  3. Stamp de koekjes fijn met bijvoorbeeld een deegroller of pureestamper. Zorg dat je ze niet helemaal tot poeder stampt, maar ook nog stukjes overhoudt.
  4. Smelt de boter in een steelpannetje.
  5. Voeg de suiker en de gecondenseerde melk toe terwijl je roert met een garde.
  6. Breng het mengsel, al roerend met een garde, aan de kook.
  7. Zet het vuur lager en laat het mengsel 5 – 10 minuten zachtjes koken totdat je een dikke, goudbruine karamel hebt. Blijf roeren met de garde zodat de karamel niet aanbrandt. De karamel moet aan de garde blijven kleven.
  8. Schud de marshmallows bij de stukjes koek.
  9. Giet de karamel over het koekmengsel. Roer door elkaar met een lepel.
  10. Schep het mengsel in een ovenschaal.
  11. Laat het geheel 30 minuten afkoelen.
  12. Smelt de chocola in een steelpan.
  13. Giet de gesmolten chocola over het karamelmengsel.
  14. Laat de Rocky Karamel afkoelen en zet hem in de koelkast. Na 2,5 uur is de koek hard genoeg om te eten.
  15. Gebruik voor dit soort plaatkoeken een ovenschaal van ongeveer 22 bij 22 cm. Je krijgt dan een wat lagere koek (ongeveer 3 cm) en de stukjes zijn wat beter te snijden.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie