Recept 15* (2 stemmen)

Ontbijtmuffins met banaan, appel en bessen.

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

tussendoortjes

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Momenteel helemaal in de ban van muffins. Niet de zoete varianten, maar juist de gezonde varianten met groenten of met speltmeel , havermout banaan, appel, bessen en noten. Gezond zoet, zonder toegevoegde suikers. Heerlijk als ontbijt, maar ook als lunch mee in de lunchtrommel, of als gezonde snack tussendoor.
  2. Doe de geprakte bananen en de geraspte appel bij elkaar op een bord.
  3. Vul een kom met het meel, havermout, bakpoeder en baking soda, de speculaaskruiden en de bessen . Roer alles even door elkaar
  4. Klop in een tweede kom de eieren,, melk, olijfolie, en het vanille extract door elkaar. Voed de banaan en de appel toe en klop alles even door.
  5. Voeg dan de droge ingrediënten bij het eiermengsel en lepel het goed en kort door elkaar om de luchtigheid erin te houden.
  6. Doe het beslag in de muffinholtes en top af met wat achter gehouden bessen en wat noten stukjes. Zet de muffinbakplaat voor 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 175 graden.
  7. Haal ze uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen. Zeker 3 dagen houdbaar in een goed afsluitbaar bakje in de koelkast. Serveren op kamer temperatuur.

Bron: Eigen recept eigen foto

Tip

Gebruik aardbeien, frambozen of bramen i.p.v bosbessen. Zaden lenen zich ook uitstekend als topping. Ik denk aan pompoen of zonnebloempitjes. En alle fijn gehakte noten en gedroogde vruchtjes zoals bijv abrikozenstukjes en gedroogde cranberries.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie