Ontbijt/lunchbroodjes met kwark. Lekker snel klaar en luchtig zonder rijzen.

Ingrediënten voor 8 personen

  • 60 ml zonnebloemolie
  • 60 ml halfvolle melk
  • 1 tl zout
  • 1 tl suiker
  • 150 gram magere kwark
  • 300 gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 ei losgeklopt

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem met het bakpoeder de suiker en het zout doorelkaar.
  2. Voeg dan de melk, zonnebloemolie, kwark en de helft van het losgeklopt ei toe en roer met de deeghaken van de mixer tot een soepel deeg.
  3. Kneed nog heel even kort door met de hand ( hooguit een minuut) en rol dan 8 bolletjes van circa 70 gram. Leg deze op een bakplaat met bakpapier .
  4. Bestrijk de bolletjes met de rest van het losgeklopte ei en werk de bolletjes af met wat rietsuiker, kandijsuiker of lichtbruine basterdsuiker.
  5. Inmiddels is de oven al voorverwarmd op 180 graden. Schuif de bakplaat iets onder het midden in de oven en laat ze in 25 minuten mooi bruin bakken.
  6. Laat de kwarkbolletjes iets afkoelen, maar eet ze lauwwarm, want dan zijn ze het lekkerste. MMMM erg lekker met zelfgemaakte jam.
  7. De broodjes kun je goed invriezen en dan voor gebruik even in de oven warmen.

Tip

Als ontbijt, lunch of op een buffet.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 21 januari 2018 om 15u57

Zo klaar en erg lekker.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?