Omelet sushi met gerookte zalm, avocado en zure room

Lekkere sushi omelet met zalm maken? Omelet sushi lukt altijd met dit recept. Met zalm en avocado is succes verzekerd.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breek de eieren in een mengschaal en giet er de melk bij. Klop de eieren los en kruid met peper en zout. Zet een pannetje op een zacht vuur en smelt er een klontje Solo margarine in. Giet er wat eiermengsel in voor een eerste dunne omelet. Zodra de bovenkant min of meer “droog” is, draai je de omelet om en bak je de andere kant nog even. Haal de omelet uit de pan en laat afkoelen. Herhaal voor de resterende omeletjes.
  2. Snijd de gerookte zalm in kleinere plakjes zodat je de omelet gemakkelijk kan beleggen. Pel de avocado's, verwijder de pit en snijd in fijne blokjes. Besprenkel met het limoensap en kruid met peper en zout. Snijd de Spaanse peper overlangs in de helft en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snipper fijn en meng onder de avocado.
  3. Bestrijk de omelet met een strook zure room. Bedek met plakjes gerookte zalm en lepel er wat van de avocadovulling op. Werk af met enkele plukjes koriander. Rol de omelet op tot een mooie gelijkmatige rol. Herhaal voor de resterende omeletjes. Leg vervolgens een vel nori op je werkvlak. Let erop dat je het nori vel met de glanzende zijde naar onder legt, want dat is de buitenzijde.
  4. Schik de opgerolde omelet op één kant van het nori vel. Rol het nori vel strak rond de omelet en bestrijk het uiteinde van het vel met een beetje water. Wrijf daarbovenop eventueel een dun laagje wasabi en kleef de sushirol dicht. Laat even rusten in de koelkast.
  5. Snijd de sushi-rol met een vlijmscherp mes in rondjes die 2 tot 3 centimeter breed zijn en klaar zijn je omelet sushi's.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?