3 eieren , een klontje boter , 1 tot 2 stronken witloof , peper van de molen , zout ,
100 gr. gepelde garnalen , 1 koffielepel fijngesnipperde bieslook .
Bereiding : 15 minuten
Kluts de eieren in een kom . Kruid met peper en heel weinig zout .
Snijd het witloof in stukjes . Smelt de boter en bak het witloof kort en krokant . Kruid ook
met peper en een weinig zout . Giet de eierstruif over de groenten en zet het vuur zachtjes .
Bak de eieren niet te lang , smeuïg is de regel . Bestrooi op het laatste moment met de garnalen en de bieslook . Deze twee ingrediënten mogen niet verhitten . De warmte van de eieren maakt ze lauw en dat is net voldoende voor een goede degustatie .
In de plaats van witloof kun je ook paprikareepjes nemen die je kort en krokant bakt . De garnalen kun je dan vervangen door tonijn en ansjovisfilets . Beide vissen voeg je toe net nadat je de eierstruif over de groenten hebt gegoten . Verder zachtjes laten garen .
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door robocop op 06 december 2009 om 23u41
zeer lekker
Hoeveel sterren geef jij dit recept?