Recept 05 (0 stemmen)

Oma’s cake met banaan en walnoten

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Gezond bakken

tijd
60 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Pel de banaan en pureer met het citroensap.
  3. Klop met een mixer met gardes, in een grote kom de Becel Bakken & Braden met de suiker 5 minuten. Klop de eieren er stuk voor stuk door. Roer de bananenpuree erdoor. Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom. Voeg de walnoten toe en spatel alles voorzichtig door elkaar.
  4. Schep het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven ca. 20 minuten op 180 °C. Verlaag de temperatuur naar 160 °C en bak de cake in 15-20 minuten lichtbruin en gaar.
  5. Laat de cake ca. 5 minuten in de vorm rusten en keer hem vervolgens op een taartrooster. Laat de cake afkoelen of serveer hem lauwwarm. Snijd de cake in 18 plakken.
Tip

Steek een houten satéstokje in het midden van de cake, als het er droog uitkomt is de cake gaar. Als er nog beslag aan plakt heeft de cake nog 5-10 minuten baktijd nodig. Gebruik een overrijpe banaan (de schil mag zelfs een beetje bruin zijn) die zijn heerlijk zoet.

Ingrediëntenvoor 18 personen

  • 1 middelgrote banaan
  • 2 el 2 citroenrasp
  • 120 g zachte Becel Bakken & Braden
  • 50 g lichte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 120 g tarwebloem
  • 0.5 zakje bakpoeder
  • 35 g gehakte walnoten

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie