Recept 55***** (1 stem)

Olijvenbrood met venkel en salami

Dit is een recept van

tijd
75 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. 25 gram verse gist
  3. 1 tl suiker
  4. 2 tl zout
  5. 0,5 el venkelzaad
  6. 500 gram bloem
  7. 5 el olijfolie
  8. 150 gram salami (in dikke plakken)
  9. 150 gram zwarte olijven (zonder pit)
  10. Bereiden:
  11. Los de gist met de suiker op in ca 1 dl handwarm water. Laat het mengsel 10 minuten staan. (droge gist kun je direct mengen met de bloem)
  12. Met het zout en het venkelzaad door de bloem.
  13. Maak een kuiltje in de bloem en voeg het gistmengsel, de olijfolie en 2,5 dl handwarm water toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Kneed ca 5 minuten goed door voor een luchtig deeg.
  14. Vorm een bal van het deeg en leg het in een met bloem bestoven kom. Dek de kom af en laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plaats.
  15. Snijd de salami in blokjes en hak de olijven grof. Kneed de salami en den olijven door het deeg.
  16. Vorm een grote bol van het deeg en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestuif het deeg met bloem en laat het nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  17. Bak het brood in 40 minuten gaar.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?