Ingrediënten voor 10 personen

Bereidingswijze

  1. Warm de oven voor op 175 °C.
  2. Meng de boter met de suiker.
  3. Meng de eidooier en de vanille essence eronder tot je een homogeen mengsel krijgt.
  4. Roer de bloem erdoor en zet dan het deeg 15 minuten in de frigo zodat het een beetje kan opstijven.
  5. ....
  6. Haal het deeg uit de frigo en rol het uit tot je een dikte hebt van ongeveer 0.5 cm. Smeer nu de nutella uit over het deeg maar hou ongeveer een vinger ruimte over aan alle kanten. Rol het deeg nu op.
  7. Leg het deeg nog 10 minuutjes in de frigo en snij het dan verticaal in schijfjes. (dit gaat makkelijker met een dun stukje ijzerdraad)
  8. Leg ze op een stukje bakpapier en bak voor 12-15 minuten in de oven.
  9. Smakelijk!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (24)

Gepost door AnisaD op 04 december 2017 om 13u47

Hallo iedereen, Ik zou graag het recept willen maken per '100 koekjes'. Hoeveel koekjes kan je maken met het recept voor 10 personen? Want hier kan je de aantallen niet kiezen, alleen voor hoeveel personen je het wilt maken. Alvast bedankt!

Gepost door Emmie VDB_2 op 10 december 2017 om 13u15

Afhankelijk van hoe breed je de rol maakt, een 25 tal kleine koekjes. Nog een tip als je deze maakt, het gaat gemakkelijker als je plastic folie gebruikt om de rol op te rollen. Nadien kan je er nog eens goed mee rollen zodat de koekjes mooi rond zijn. Ze lopen nog een klein beetje uit als je ze bakt (door de boter die erin zit) dus niet bang zijn als ze een beetje te klein lijken. Ook maak ik ze liever met lichtbruine suiker en doe ik er ook nog wat vanillesuiker bij. Met een scherp keukenmes kan je ook perfect snijden. De koekjes zullen nog "zacht" zijn als ze uit de oven komen, Ze harden namelijk uit wanneer ze eruit zijn. Veel bakplezier :-)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?