Altijd weten wat je gaat eten?
Nouga ijs
Bereidingswijze
- IJS
- Laat de suiker met het water koken en karameliseren (NIET ROEREN!!)
- Bak de amandelschijfjes lichtjes in een pak of in de oven
- Voeg de licht gekleurde amandelschilfers aan de gekarameliseerde suiker toe
- Goed mengen
- Spreid alles op een ingeboterde schaal uit een laat afkoelen
- Eenmaal afgekoeld alles cutteren (niet te fijn)
- De room opkloppen en er de de gecutterde amandelkaramel onder roeren
- De eiwitten met 1 eetlepel bloemsuiker opkloppen
- Spatel er voorzichtig de room door
- Laat opvriezen in de ijsturbine (of gewoon in de diepvries plaatsen en af en toe omroeren (duurt langer))
- SAUS:
- Suiker met water laten inkoken tot een lichtbruine kleur
- Blussen met de whisky (vormt eerst blokjes, maar bindt weer door het koken) en onmiddellijk de room toevoegen
- Laten afkoelen
- DRESSEREN:
- Smelt de chocolade en doe in een spuittube
- Schep wat saus op de gekoelde borden
- Spuit er wat chocolade op in spiraalvorm
- Maak met een mespunt willekeurige vormen, zodat de chocolade en de saus zich wat mengen
- Leg 2 bollen nouga ijs op de saus
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?