Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. IJS
  2. Laat de suiker met het water koken en karameliseren (NIET ROEREN!!)
  3. Bak de amandelschijfjes lichtjes in een pak of in de oven
  4. Voeg de licht gekleurde amandelschilfers aan de gekarameliseerde suiker toe
  5. Goed mengen
  6. Spreid alles op een ingeboterde schaal uit een laat afkoelen
  7. Eenmaal afgekoeld alles cutteren (niet te fijn)
  8. De room opkloppen en er de de gecutterde amandelkaramel onder roeren
  9. De eiwitten met 1 eetlepel bloemsuiker opkloppen
  10. Spatel er voorzichtig de room door
  11. Laat opvriezen in de ijsturbine (of gewoon in de diepvries plaatsen en af en toe omroeren (duurt langer))
  12. SAUS:
  13. Suiker met water laten inkoken tot een lichtbruine kleur
  14. Blussen met de whisky (vormt eerst blokjes, maar bindt weer door het koken) en onmiddellijk de room toevoegen
  15. Laten afkoelen
  16. DRESSEREN:
  17. Smelt de chocolade en doe in een spuittube
  18. Schep wat saus op de gekoelde borden
  19. Spuit er wat chocolade op in spiraalvorm
  20. Maak met een mespunt willekeurige vormen, zodat de chocolade en de saus zich wat mengen
  21. Leg 2 bollen nouga ijs op de saus

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?