Ingrediënten voor 5 personen
- 250 gr zelfrijzende bloem
- 250 gr suiker
-
250 gr solo
- 4 eieren
- 2 zakjes vanillesuiker
- gemende noten
- 1/2 zakje bakpoeder
- 1 à 2 lepels rum
Bereidingswijze
- de noten fijn malen
- de boter smelten
- de suiker met de vanillesuiker in een kom doen en er de boter bijdoen
- daarna de eieren en alles goed roeren
- de bloem erbij doen en het bakpoeder
- de noten en de rum bijvoegen
- vorm invetten en bebloemen
- een uur in een voorverwarmde oven plaatsen op 160°
- na een uur een mes in de cake prikken en als er niets blijft aankleven is de cake klaar
Andere Solo-leden over dit recept (3)
Gepost door AnjaVanKasteren op 13 maart 2016 om 11u33
Is half zakje bakpoeder niet teveel als je al zelfrijzende bloem gebruikt?
Gepost door pvs op 06 september 2016 om 23u35
een half zakje is voldoende ik gebruik het omdat anders de cake nogal zwaar is
Gepost door Nitaake op 03 februari 2017 om 09u49
Super lekker is deze cake. Ik had ipv gemengde noten, walnoten gebruikt.
Hoeveel sterren geef jij dit recept?