Notenbrood met zaden

Zin in iets bijzonders, maak dan dit notenbrood met zaden en pitten. Heerlijk met hummus en een pluk sla en plakjes komkommer.

0 (0)
30 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 18 personen

  • 2 el chia zaad
  • 50 g boekweitmeel
  • 100 g roggemeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 el Knorr Vloeibare Bouillon Indisch
  • 0.5 tl jodiumhoudend zout
  • 250 g kwark 0% vet
  • 50 g gepelde walnoten
  • 50 g gebroken lijnzaad
  • 50 g zonnebloempitten
  • 15 g sesamzaad
  • Extra nodig: ingevette broodvorm (25 cm)

Bereidingswijze

  1. Meng het chiazaad met 125 ml handwarm water in een kom en laat 30 minuten weken. Verwarm een heteluchtoven voor tot 180 °C.
  2. Doe alle overige ingrediënten op het sesamzaad na in een kom. Voeg het geweekte chiazaad toe en meng alles goed door elkaar.
  3. Schep het mengsel in de ingevette vorm, bestrooi met het sesamzaad en druk met de bolle kant van een lepel goed aan.
  4. Verlaag de oventemperatuur naar 160 °C en bak het brood in 55-60 minuten bruin en gaar. Neem de vorm uit de oven en laat iets afkoelen op een taartrooster. Verwijder de vorm en laat het brood verder afkoelen.
  5. Serveer de plakjes brood met hummus, sla naar keuze en plakjes komkommer of tomaat. Vervang de noten en de zaden ook eens door noten en zaden naar eigen keuze.

Hier scoor je vast ook mee

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?