Recept 45**** (7 stemmen)

Noten appel cake

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Gebak

tijd
50 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Weeg bloem, boter, suiker af , voeg de eieren toe en meng ze vervolgens goed onder elkaar zodat een 4 delen deeg ontstaat.
  2. Schil een appel en snij in deze in stukken. Breek de noten open en voeg deze samen met de appel toe aan het deeg. (Het aantal noten kan je zelf bepalen, let wel op des te meer noten je gebruikt des te langer je cake nodig heeft om binnenin te drogen. Tip: Je kan de noten ook eerst fijnmalen). Voeg ook enkele druppels citroensap en een zakje vanille suiker toe. Meng alles opnieuw goed door elkaar. Vervolgens neem je een bakblik en plaats daarin bakpapier (in plaats van in te boteren.) Plaats het geheel in een voorverwarmde oven op 175 graden gedurende 45 minuten. Prik met een satéstokje in het gebak om te kijken of het geheel voldoende gebakken is, indien het niet zo is kan je de baktijd met 10 minuten verlengen.
  3. Wanneer het gebak klaar is haal je het uit de oven en met het bakpapier uit het bakblik om te laten afkoelen. Serveer eventueel met een beetje room.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie