Norske fiskeboller - Noorse visballetjes

Bereidingswijze

  1. Snijd de vis in kleine stukken en mix de visfilets in een keukenrobot met de melk, het aardappelzetmeel en het eiwit tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout en zet de vispasta minstens 20 minuten in de koelkast. Voeg extra aardappelzetmeel of bloem toe als de vispasta te vochtig blijkt, dit hangt wat af van het soort vis.
  2. Breng de visbouillon tot tegen het kookpunt aan.
  3. Maak ongeveer 12 balletjes van de vispasta met behulp van 2 eetlepels, dit gaat gemakkelijker als je de lepels telkens eventjes in ijswater dompelt. Begin met 1 balletje zodat je kan nagaan of ze stevig genoeg zijn. Reken ongeveer 3 à 4 minuten kooktijd, ze moeten volledig gaar zijn vanbinnen.
  4. Laat de Solo smelten in een pannetje en voeg de bloem toe, laat dit even bakken zonder te kleuren en roer de mengeling goed los met een spatel. Blus met de witte wijn en roer alle klonters eruit met een garde, leng verder aan met ongeveer 3 dl visbouillon en maak een dik vloeibare saus, werk af met de Solo Crèmefine Licht en kruid de saus met peper en zout.
  5. Schik de visballetjes op de borden en overgiet ze met de saus, serveer met gekookte aardappelen, gekookte worteltjes en gestoofde prei.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 24 december 2012 om 13u32

Dank je wel voor de opmerking misschien volgende keer meer kruiden of een keer experimenteren met cayennepeper, paprika, …

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?